Nové bio čokolády!

Bio Benjamin, je start up, který vznikl v roce 2017 a až dodnes, kdy už jako firma urazila dlouhou, kreativní cestu a uvedla na trh víc než 24 různých čokolád. Ačkoli slovo čokoláda ne zcela vystihuje poctivé řemeslo svých tvůrců. Jde spíše o sofistikovanou kombinaci ingrediencí v takovém poměru, aby byl dosažen efekt hluboké a intenzivní chutě. Proto jsou použity složky, jako tahini z lískových oříšků, mandlová pasta, slunečnicový lecithin namísto sojového, kokosový krém. A samozřejmě kakaové máslo. Pečlivě vybrané a čisté ingredience. Heslo: „lépe méně, ale kvalitně,“ tady našlo svůj pravý význam.

Nektar z kokosových květů je složkou, která se ke slazení u čokolád Benjamissimo užívá často. Má nízký glykemický index a čokoládě dodává jemnou dochuť, podobnou karamelu. Benjamissimo bez přidaného cukru (no added sugar), jsou čokolády s bio erythritolem. Přírodní sladidlo s nízkým obsahem kalorií a nulovým glykemickým indexem. Nezvyšuje tedy hladinu krevního cukru a je vhodné pro diabetiky při redukční dietě. Tygří ořechy jsou další složkou některých čokolád Benjamissimo. Prastará rostlina šáchor pěstovaná již ve starověkém Egyptě, trávovitá jednoletá bylina, jejíž jedlé hlízky jsou velmi oblíbené v gastronomii. Z pomletých hlíz se vyrábí rostlinné mléko bohaté na vlákninu, proteiny, vitamíny a minerály.

JpegJpeg