Tak jsem zde opět s inspirací, tentokrát Vám prozradím, kde vzít vápník v přirozených výtvorech přírody, aby se tělíčko mohlo pořádně zpevnit :-).
Tak nejvíce ho najdeme zde:
mléko a mléčné výrobky, cizrna, fazole, hrášek, mungo, sojové boby (třeba tofu), miso, bulgur, oves, pšeničné klíčky a otruby, kadeřávek, řeřicha, mangold, kopřivy, olivy, pastiňák, křen, petržel listová i kořenová, špenát, celer řapíkatý, zelí bílé, česnek, bazalka, brokolice, kapusta, salát, pažitka, lněné semínko, sezam, slunečnice, pistácie, mandle, oříšky lískové, kešu, burské, vlašské, para, pomeranče, ostružiny, fíky, angrešt, limetky, šípky, černý i červený rybíz, meruňky, papaja, hrozinky.
Ještě chci upozornit, že vše je třeba konzumovat v nejčistší podobě, např. sušené meruňky jsou hnědé a ne žluté, jak je zná většina – zkuste z toho síru umýt, nepodaří se Vám to a jako lék to asi působit nebude….